2017. október 09. 16:42 - Krakk Panka

Csokis tallér

Sziasztok,

tegnap kikisérleteztem egy finom csokis tallért, ha nassolni támad kedvetek.

img_1438.JPG

Hozzávalók:

60g 70%-os jó minőségű étcsokoládé

3 ek. kókuszkrém

12 g mandulalíszt

50g darált dió, vagy más kedvenc mag

1 ek. eritrit

1 L tojás fehérje

1 csipet só

Elkészítése:  Gőz felett megolvasztom a csokit.

Ledarálom a diót, és hozzáadom a mandula lísztet. 

Kemény habbá verem a tojásfehérjét , csipetnyi sót adok hozzá.

Az eritritet belekeverem a langyosra hűlt csokiba, ráöntöm a diós mandulalisztet és a legvégén belekanalazom a tojáshabot, de mind ezt óvatosan, hogy ne törjön a hab.

A sütőpapírral bélelt sütőbe, kiskanállal halmokat teszek 2-3 cm távol egymástol és

160 fokon  10 perc alatt készre sütöm.

Míg nem hűl ki a tallér kicsit lágy és hajlik...

Akkor jó, ha kivül keményebb és belül puha marad ;)

Jó étvágyat hozá:-)

img_1440.JPG

100g dió 12-13g ch tartalmaz

100g étcsoki ( Lindt) 33g ch

100g mandula liszt 4g ch

18db lett belőle, ami db- ként 1,46 g ch jelent!!! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr3312944839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása