2014. november 25. 11:30 - Krakk Panka

Karácsonyi almás- fahéjas kenyér

almás püspi.jpg

Nagyon szeretem a fahéj és az alma illatát együtt!

Meghozza a kedvemet a karácsonyi előkészületekhez. Nincs is jobb annál, mint amikor ezt a finomságot készítem és az illatok körbetáncolják az egész házat! Remek karácsonyi sütemény, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető, illatos, omlós és mindenki szereti. ( diabetikus )

 

Hozzávalók:

300 g megmosott kockára vágott savanykás alma (2 db nagyobb)

50 g kókuszliszt

50 g teljes őrlésű tönkölyliszt

1 csipet só

2 tk. őrölt fahéj

2 tk. sütőpor

1 tk. muffin fűszer keverék

2 egész tojás

100 g eritrit

150 g olvasztott vaj

1 citrom reszelt héja és leve

fél vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítése:

A tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük a habverővel. Hozzáadjuk a többi szárazanyagot, az olvasztott vajat, majd a legvégén a kockázott almát forgatjuk a masszába.

Püspökkenyér formába tesszük (én szilikont használok).

180 fokon 1 óra alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni a formában csak utána tudjuk szelni.

Jó étvágyat!

Az egészben 63,5 g ch található

10 szelet esetén egy szeletben 6,35 g ch van

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr46928183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása