Sziasztok, a cím túl soknak hangzik nem?....
de képzeljétek, sikerült mégis egy ilyen szupi kis receptet összehoznom.
Bevallom sokat kísérleteztem, de ezért megérte:-)
Hozzávalók:
200g rizsliszt
12g bambuszrost
35g útifűmaghéj liszt
300g langyos víz
6g himalája só
2g szódabikarbóna
2 ek. kókuszolaj
1 ek. almaecet
1/2 citrom leve
2 m-es méretű tojás
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt alsó-felső sütésen 200fokra. A keverőtálba teszem az utifűmaghéjlisztet és hozzáöntöm a 300g langyos vizet. Nagyon gyors mozdulatokkal összekeverem és hagyom állni. Gumiszerű anyag lesz belőle, de nem kell megijedni ;) Félreteszem, amíg a száraz hozzávalókat összekeverem egy másik tálban. Amint elkészült, az egészet ráöntöm az utifűves masszára a fennmaradó további hozzávalókkal együtt.
Jól eldolgozom.
Én az asztali robotgépemet használom, ami pillanatok alatt a dagasztólapát segítségével, ragacsos kenyértésztává dagasztja ezt a csirizes egyveleget. De lehet kézzel is, csak idő kérdése :-)
5 percet állni hagyom, kenyeret formázok belőle és bevagdalom a tetejét 2-3 szor. Megkenem a végén a kenyeret olivaolajjal, és mehet is a sütőbe 200 fokon 60 percre.
Kívül ropogós, belül könnyű lyukacsos és puha! Nagyon finom!
500g kenyér lesz belőle
Ebből 100g kész kenyérben 30,722g ch van!
100g nyersanyagban
Rizsliszt ch:79 kcal:349
Útifű maghéj liszt ch:4,6 kcal:24
Kókuszolaj ch:0 kcal:900
Egészségetekre :-)