2017. október 03. 17:16 - Krakk Panka

Rizskenyér (glutén,tej,élesztő-mentes, szénhidrát csökkentett)

Sziasztok, a cím túl soknak hangzik nem?....

de képzeljétek, sikerült mégis egy ilyen szupi kis receptet összehoznom.

Bevallom sokat kísérleteztem, de ezért megérte:-)

img_1195.JPG

 

 

Hozzávalók:

200g rizsliszt

12g bambuszrost

35g útifűmaghéj liszt

300g langyos víz

6g himalája só

2g szódabikarbóna

2 ek. kókuszolaj

1 ek. almaecet

1/2 citrom leve

2 m-es méretű tojás

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt alsó-felső sütésen 200fokra. A keverőtálba teszem az utifűmaghéjlisztet és hozzáöntöm a 300g langyos vizet. Nagyon gyors mozdulatokkal összekeverem és hagyom állni. Gumiszerű anyag lesz belőle, de nem kell megijedni ;) Félreteszem, amíg a száraz hozzávalókat összekeverem egy másik tálban. Amint elkészült, az egészet ráöntöm az utifűves masszára a fennmaradó további hozzávalókkal együtt.

Jól eldolgozom.

Én az asztali robotgépemet használom, ami pillanatok alatt a dagasztólapát segítségével, ragacsos kenyértésztává dagasztja ezt a csirizes egyveleget. De lehet kézzel is, csak idő kérdése :-)

5 percet állni hagyom, kenyeret formázok belőle és bevagdalom a tetejét 2-3 szor. Megkenem a végén a kenyeret olivaolajjal, és mehet is a sütőbe 200 fokon 60 percre.

Kívül ropogós, belül könnyű lyukacsos és puha! Nagyon finom!

img_1196.JPG

500g kenyér lesz belőle

Ebből 100g kész kenyérben 30,722g ch van!

100g nyersanyagban

Rizsliszt ch:79 kcal:349

Útifű maghéj liszt ch:4,6 kcal:24

Kókuszolaj ch:0 kcal:900

Egészségetekre :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr412924965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása