Sziasztok :-)
Jönnek az ünnepek, kitaláltam egy újabb finomságot.
Otthonra, vendégségbe kiváló, gyorsan elkészíthető torta!
Mindenki imádni fogja, aki szereti a hab állagú piskóta nélküli, citrusos, illatos, túrós süteményeket!
Javaslom próbáljátok ki!
Hozzávalók:
250 g tehén túró
125 g mascarpóne ( mizo, hajdú ezek sűrűbbek)
100 g tejföl
50 g bio búzadara
4-5 ek eritrit
1 púpos ek kókuszvirág cukor
2 tk vanília kivonat
1 nagy citrom leve és héja
1 kisebb narancs héja és 1-2 ek a levéből
1 csipet só
4 (L) tojás
Elkészítése:
Tegyük bele az összes hozzávalót egy keverőtálba, kivéve a tojások fehérjét, amit egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verünk, és hozzákeverjük a túrós masszához. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot... az elején még óvatosan adagoljuk!
Amikor egynemű krémes állagot kapunk, sütőpapírral bélelt 12 szeletes tortaformába öntjük és 180-190 fokon aranysárgára sütjük. Kb. 35-40 perc.
Hűlni hagyjuk és szeletekre vágva tálaljuk!
Az egész torta 53,3g ch-t tartalmaz!
Egy szeletben 4,5 g ch van!!!