Hozzávalók:
tészta:
70 g korpovit keksz
70 g diabetikus csokis omlós keksz
125g olvasztott teavaj
3 ek. eritrit vagy xilit
1 ek. szárított vanília mag, vagy 1 ek. vaníla kivonat
krém:
250g sovány, vagy félzsíros túró
100g ricotta túr
150g natúr joghurt
125g mascarpone tejszín
1 ek. vanília kivonat, vagy vanília mag
4 ek. xilit vagy eritrit
1 lime leve
1 kis csomag habfixáló
1/2 csomag színtelen zselatinpor, 1 dl forró vízben feloldva és a masszába keverve
díszítés:
500 g szép eper, tetszőlegesen elhelyezve a túrokrém tetején
1/2 csomag piros zselatin, 1,5 dl forró vízben felololdva az eper tetejére óvatosan rácsorgatva
elkészítése:
A kekszeket ledaráljuk, amihez hozzáadjuk az olvasztott vajat és a többi tészta hozzávalót. Gyümölcstortaforma aljára (12 szeletes) lenyomkodjuk a kekszes masszát és pici peremet hagyva körbe, az fogja meg a krémet, 170 fokon 15 perc alatt összesütjük. Hűlni hagyjuk, míg a túrokrémet elkészítjük.
A krém hozzávalóit símára keverjük kézi, vagy gépi habverővel. Utoljára a féladag színtelen zselatinport leforrázzuk 1 dl forróvízzel és símára keverjük benne a port. Picit 2-3 percet kevergetve hűtjük és a túrómasszához öntjük folytonos keverés közben, nehogy zselécsomós legyen. A kihűlt tortalapra öntjük a túrókrémet. Díszítjük a gyümölcsökkel tetszőlegesen. Hűtőbe tesszük, míg a szines zselatint is az előző módon elkészítjük, és 5 -6 percet hűtjük folytonos keverés mellett. Kivesszük a hűtőből a tortánkat és egy evőkanál segítségével folyatjuk a zselatint a tortánk tetejére. Így elkerüljük, hogy befolyon a krém alá a zselé és eláztassa a tésztát.
Egy éjszakát hűtjük.
Jó étvágyat!
12 szeletes torta, 1 szelet ch tartalma: 11,5g ch, zsír:14,5