Sziasztok,
tegnap kikisérleteztem egy finom csokis tallért, ha nassolni támad kedvetek.
Hozzávalók:
60g 70%-os jó minőségű étcsokoládé
3 ek. kókuszkrém
12 g mandulalíszt
50g darált dió, vagy más kedvenc mag
1 ek. eritrit
1 L tojás fehérje
1 csipet só
Elkészítése: Gőz felett megolvasztom a csokit.
Ledarálom a diót, és hozzáadom a mandula lísztet.
Kemény habbá verem a tojásfehérjét , csipetnyi sót adok hozzá.
Az eritritet belekeverem a langyosra hűlt csokiba, ráöntöm a diós mandulalisztet és a legvégén belekanalazom a tojáshabot, de mind ezt óvatosan, hogy ne törjön a hab.
A sütőpapírral bélelt sütőbe, kiskanállal halmokat teszek 2-3 cm távol egymástol és
160 fokon 10 perc alatt készre sütöm.
Míg nem hűl ki a tallér kicsit lágy és hajlik...
Akkor jó, ha kivül keményebb és belül puha marad ;)
Jó étvágyat hozá:-)
100g dió 12-13g ch tartalmaz
100g étcsoki ( Lindt) 33g ch
100g mandula liszt 4g ch
18db lett belőle, ami db- ként 1,46 g ch jelent!!! ;)