2015. április 23. 08:44 - Krakk Panka

Túrógomboc megyszószal

image_14.jpg

Hozzávalók

100g zabpehely finomra darálva,aprítva

60g   zabliszt

500g laktózmentes túró, vagy zsírszegény túró

3 egész tojás

1 csipet só

3 ek. eritrit

1 ek. Vanília kivonat

1 citrom reszelt héja, és leve

----------------------------

kókuszreszelék a forgatáshoz

----------------------------

250g magozott meggy, vagy mirelitt meggy magozott

100g eper

2 ek. eritrit

1 ek. Rumaroma

Elkészítése:

A gombócokhoz a hozzávalókat összedolgozzuk egy edényben és állni hagyjuk kb. 15 percet.

E közben, egy kis lábasba tesszük a kimagozott meggyet és a hozzávalókat, amit sűrüsödésig főzünk. Vagy, ha van otthon pektin, akkor egy 1/2 kiskanálnyit elkeverünk benne, ami besűríti a szószunkat. Hűlni hagyjuk.

Főzőlábasban kb. 1,5 l sózott vizet forralunk, miközben a túrósmasszából vizes kézzel gombócokat készítünk.

(Én fagylaltos kanalat használok, így minden gombócom egyforma lesz).

Amikor a víz felforrt beletesszük a gombócokat hézagosan, hogy legyen helyük mivel kicsit megdagadnak. Amint feljönnek a főzővíz tetejére, még 2 percet hagyjuk forrni és utána kókuszreszelékbe hempergetjük őket.

Tálalása meggyszósszal a tetején és tejföl helyett, natúr joghurttal. Egészséges fehérje forrás, rostokban és kálciumban gazdag étel, akár főételként is ajánlom.

Jó étvágyat hozzá:)

1 gomboc átlag 6g ch tartalmaz.

Nekem 23db lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr867380440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása