Hozzávalók
100g zabpehely finomra darálva,aprítva
60g zabliszt
500g laktózmentes túró, vagy zsírszegény túró
3 egész tojás
1 csipet só
3 ek. eritrit
1 ek. Vanília kivonat
1 citrom reszelt héja, és leve
----------------------------
kókuszreszelék a forgatáshoz
----------------------------
250g magozott meggy, vagy mirelitt meggy magozott
100g eper
2 ek. eritrit
1 ek. Rumaroma
Elkészítése:
A gombócokhoz a hozzávalókat összedolgozzuk egy edényben és állni hagyjuk kb. 15 percet.
E közben, egy kis lábasba tesszük a kimagozott meggyet és a hozzávalókat, amit sűrüsödésig főzünk. Vagy, ha van otthon pektin, akkor egy 1/2 kiskanálnyit elkeverünk benne, ami besűríti a szószunkat. Hűlni hagyjuk.
Főzőlábasban kb. 1,5 l sózott vizet forralunk, miközben a túrósmasszából vizes kézzel gombócokat készítünk.
(Én fagylaltos kanalat használok, így minden gombócom egyforma lesz).
Amikor a víz felforrt beletesszük a gombócokat hézagosan, hogy legyen helyük mivel kicsit megdagadnak. Amint feljönnek a főzővíz tetejére, még 2 percet hagyjuk forrni és utána kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
Tálalása meggyszósszal a tetején és tejföl helyett, natúr joghurttal. Egészséges fehérje forrás, rostokban és kálciumban gazdag étel, akár főételként is ajánlom.
Jó étvágyat hozzá:)
1 gomboc átlag 6g ch tartalmaz.
Nekem 23db lett.