Gyors, könnyen elkészíthető, élesztő és tejmentes, egészséges, finom pogik azoknak, akiknek semmire sincsen idejük;)
Hozzávalók
1 ek. tökmagliszt ( elhagyható)
125g zabpehelyliszt
120g teljeskiörlésű tönkölyliszt
400g főtt, tört burgonya
1 marék tengeri só
1 csomag sütőpor
75g kókuszzsír, vagy más zsíradék
2 tojás
2 ek. zúzott tökmag
a tetejére egész tökmagok
Elkészítése:
Megpucoljuk a burgonyát és vízben puhára főzzük. Leengedjük a vizet róla majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Egy keverőtálba teszem először a száraz, majd a nedves hozzávalókat a legvégén pedig a kihűlt burgonyát is. Kézzel összedolgozzuk. Laza tésztát kapunk. Ha nagyon ragacsos, lisztezzük addig, míg elválik a kezünkről. Lisztezett deszkán 1,5- 2 cm vastagra nyújtjuk és kispohárral szaggatjuk, 45 db lesz belőle. A tetejét megkenjük tojás fehérjével, díszítjük és 180 fokon 20 perc alatt sütjük készre.
1 adag 3 db pogit tesz ki, ami remek lehet uzsonnára is akár!
Jó étvágyat hozzá:)
1 db pogácsa tartalmaz 45 db esetén
4,88 g ch .
48 Kcal.
2g zsír
1 g rost
1g fehérje