2015. február 11. 15:42 - Krakk Panka

Darázsfészek diabetikusan

Ez a kelttészta nem alacsony szénhidráttartalmú, de néha úgy gondolom lehet ilyet is enni, ha úgy adódik ;)

Igyekeztem persze, minnél alacsonyabb szénhidráttartalmúra készíteni, az eredetihez képest egész jól sikerült. 

Egy jénaiban készítettem el,így egészen szépen összetapadtak a csigák. Kíhűlve pedig 15 szeletre vágva egy szeletben 17 g szénhidrát található.

megjegyzem, nekem uzsonnára pont elég is volt egy szelet belőle egy kis mandula tejjel.

Jó étvágyat hozzá!

( ennél a sütinél figyeljünk arra, hogy ténylegesen számoljuk bele a napi, megengedett ch beviteli értékünkbe! )

image_10.jpg

Hozzávalók:

Tészta

240 g tönköly liszt( teljes kiörlésű)

40 g lenmagliszt

100 g zabkorpa

100 g eritrit

1 csipet só

1 tojás sárga

1 tk. fahéj

50 g olvasztott vaj

2 dl mandula, vagy kókusztej

1 csomag porélesztő

1 tk. Eritrit

a töltelék igazán bármiből lehet, nekem dió volt itthon, abból készitettem

200 g darált dió

1 ek rumaroma

1 ek vanília aroma

3 ek. Eritrit

50 g olvasztott vaj

Megjegyzés: 

ha nagyon kemény a tészta, adjunk még hozzá 2 dl langyos tejet, mert a lenmagliszt elszívja a nedvességet a tésztából. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk!

image_8.jpg

Elkészítése

Langyositsuk meg a tejet az édesítővel, és szórjuk bele az élesztőt, majd tegyük félre minimum 1-2 percre állni.

A liszteket keverőedénybe szitáljuk, adjuk hozzá az édesitőt, tojássárgát, sót, fahéjjat, olvasztott vajat és a legvégén az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk.

Kinyújtjuk fél cm vastag téglalap formára, és a diós töltelékkel jól befedjük. Palacsintára tekerjük és éles késsel,2 cm vastag csigákat vágunk belőle... kb 15-18 db lesz. Egy kerek, vagy négyzetes sütőben, vagy jénaiban egymás mellé szorosan helyezzük a csigákat. Meleg helyen 1 órát hagyjuk megkelni. ( nem lesz nagyon magas a tészta, mivel a lisztek szerkezete nehéz a sima liszthez képest, de azért nagyobbak lesznek).

180 fokra előmelegítjük a sütőt, a süti tetejét 1 egész tojással megkenjük és 45-50 percet sütjük.

A tetejét meghinthetjük, xilitporral is

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr827152137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása