Nagyon szerettem volna enni valami édeset, házit, de gyorsan...
aztán megtaláltam anyósom nyáron, oly sűrűn elkészített "lusta rétes" címen írt foltos, ragacsos kis receptfecnijét. Nagyon megörültem neki, mert mikor még nem voltam cukorbeteg, degeszre tudtam falni magam. Egyszerűen imádttam! Ezért is kellett újraértelmeznem, és átalakítanom úgy, hogy tudjak ilyet enni és azokkal is meg tudjam osztani, akik szintén ebben a cipőben járnak.
fogadjátok hát teljes szívvel a gyors túros receptemet;)
Hozzávalók:
100 g kókuszliszt
100 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
1 csipet só
50 g eritrit
1/2 csomag sütőpor
2 dl kókusz, vagy mandula tej
2 db tojás
50 g vaj, vagy zsír
krém:
250 g laktózmentes túró
250 g mascarpóne
5 ek eritrit
1 citrom leve és reszelt héjja
1 db kockára vágott őszibarack
Elkészítése:
A liszteket a száraz adalékkal összekeverem és a felét egy téglalap alakú jénaiba teszem, egyenletesen eloszlatva.
Kikeverem a krémes túrót és ráhalmozom a lisztes keverékre. Ráöntöm a fennmaradó liszteskeveréket a túró tetejére.
2 dl tejben elkeverem a tojásokat és a süti tetejére öntöm, majd a vajat rácsipkedem és a sütőben sütöm 180 fokon 30-40 percet.
Villával megszurkálom, hogy egyenletesen beszívja a tejes keveréket a tészta.
10 szeletre vágtam, 1 szeletben 10 gr ch található.
Jó étvágyat Kivánok.