2014. május 06. 08:08 - Krakk Panka

Zabpelyhes- almás süti

zabkész1.jpg

Bármilyen napszakban remek csemege... egészséges összetevőkből álló, magas rosttartalmú süti.

Tea mellé, vagy kávézáshoz, reggelinek vagy csak, ha nassolni vágyunk, nagyszerű választás.

 

Hozzávaló:

250 g apró szemű zabpehely

100 g mandulaliszt, vagy apróra darált mandula

100 g olvasztott teavaj

300 g reszelt alma (2 db közepes nagyságú)

4  ek. eritrit, vagy 3 ek. xilit ( a xilit ch értékét mindig adjuk hozzá)

2  tk. őrölt fahéj

1  tk. vanília kivonat

1 késhegynyi só

1 egész citrom reszelt héja, és felének a leve

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

Az összes hozzávalót egy keverőtálban jól összedolgozzuk, és hagyjuk állni 10 percet, amíg a zab megdagad az alma nedvességtartalmától. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenlő nagyságú golyókat formálunk és rakunk a tésztánkból  kb 4 cm távolságban egymástól. ( könnyítésképpen: én rudat formázok a tésztából, és 3 cm hosszúságúra darabolom, így könnyebb egyenlő nagyságú golyókat formázni belőle).
.

zabkészitése.jpg

zabkészitése1.jpg

 

Vízzel benedvesített újakkal szétnyomjuk a golyókat keksz alakúra, és betesszük sülni a sütőbe 20-25 percre.

 

 

Amikor aranyszínűek lesznek a tallérok, kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.

Tetszőlegesen fogyasztható akár lekvárral teához, vagy kávé mellé reggelinek.  Gyerekeknek uzsonnára, vagy tízórainak is ideális.

A napi megengedett szénhidrát mennyiségbe beleszámolva fogyasztható!

Tápanyag tartalma:

Zab: 250 g- ban, 177 g ch

Mandula: 100 g- ban, 8 g ch

Alma: 300 g - ban, 21 g ch

Xilit, ha ezzel készítjük: 100 g- ban, 99 ch

Eritrit: 0 g ch

45 db esetén, egy db keksz átlag ch értéke 4,5 g ch

zabkész2.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr26101460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása