Megmaradt pár nappal ezelötti süti készítésből 3 tojásfehérje, amivel nem nagyon tudtam mihez kezdjek. Kivártam, míg eszembe nem jutott valami ínyencség. Szerintem megérte várni ;) Habcsók, puding, mandula, kókusz, barack és megszületet a remekmű ;)
Gyorsan elkészül, fantasztikus ízvilágot hoz magával 4 vagy 8 személynek elegendő édesség. Nem tudtam betellni vele! Próbáljátok ki, megéri ;)
3 tojás fehérje
1 csipetnyi só
2 ek. Eritrit, vagy egy nagy evőkanál mézpótló
2 ek. kókuszreszelék
50 g darált, hántolt mandula
1 tk. Keserűmandula aroma
krém:
1 tasak pudingpor( vanília,kókusz vagy tejszín ízű)
2,5 dl soya tej light
1/2 tk. Keserűmandula aroma
2 ek eritrit
1 tk vanília aroma
1 közepes kopaszbarack
elkészítése:
A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sütjük. Kivesszük hűlni, mig a krémet elkészítjük úgy ahogyan a hagyományos főzős pudingot szoktuk. Mivel kevesebb a tej benne nagyon sűrű krémet kapunk! Ezt kicsit hűtjük kevergetve és elsimitjuk a habcsókunk tetején.
Tetszőlegesen díszítjük barackal, és szeletelt mandulával hintjük.
Jó étvágyat!
4 adag esetén az össz ch tartalom 47g, 1 adag átlag 11,75g ch tartalmaz