2015. június 18. 11:18 - Krakk Panka

Mandulás habcsók tortácska


Megmaradt pár nappal ezelötti süti készítésből 3 tojásfehérje, amivel nem nagyon tudtam mihez kezdjek. Kivártam, míg eszembe nem  jutott valami ínyencség. Szerintem megérte várni ;) Habcsók, puding, mandula, kókusz, barack és megszületet a remekmű ;) 

Gyorsan elkészül, fantasztikus ízvilágot hoz magával 4 vagy 8 személynek elegendő édesség. Nem tudtam betellni vele! Próbáljátok ki, megéri ;)

 

image_19.jpgHozzávalók:

3 tojás fehérje

1 csipetnyi só

2 ek. Eritrit, vagy egy nagy evőkanál mézpótló

2 ek. kókuszreszelék

50 g darált, hántolt mandula

1 tk. Keserűmandula aroma

krém:

1 tasak pudingpor( vanília,kókusz vagy tejszín ízű)

2,5 dl soya tej light 

1/2 tk. Keserűmandula aroma

2 ek eritrit

1 tk vanília aroma

1 közepes kopaszbarack

image_18.jpg

 

 

 

elkészítése:

A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sütjük. Kivesszük hűlni, mig a krémet elkészítjük úgy ahogyan a hagyományos főzős pudingot szoktuk. Mivel kevesebb a tej benne nagyon sűrű krémet kapunk! Ezt kicsit hűtjük kevergetve és elsimitjuk a habcsókunk tetején. 

Tetszőlegesen díszítjük barackal, és szeletelt mandulával hintjük.

Jó étvágyat!

4 adag esetén az össz ch tartalom 47g, 1 adag átlag 11,75g ch tartalmaz

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr367496540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása