2015. december 22. 11:08 - Krakk Panka

Karácsonyi almás sütemény

Megint  Karácsony :-)

Bár mostanság kislányom mellett nagyon kevés időm van főzőcskézni és recepteket készíteni, de most azért is kreáltam párat:-)

almas1.JPG

Hozzávalók:

50g rétesliszt

150g zabpehely liszt

125g olvasztott vaj

2 ek. Mascarpone krém, vagy tejföl

1/2 csomag sütőpor

1 nagy tojás

1/2 mk. Só

2 ek. Eritrit vagy nyírfacukor

1 citrom héjja reszelve
400-500g (4 nagy alma)

1 citrom leve

1 ek. Fahéj

2-3 ek.eritrit vagy nyírfacukor

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, félretesszük.Az almákat lereszeljük, ízesítjük és félretesszük, hogy álljon és levet engedjen.

Egy tortaformába tesszük a tészta háromnegyedét. Szétnyomkodjuk úgy, hogy magasra felhozzuk a peremét, ez tartja meg az almatölteléket.

Kinyomkodjuk az almát és belehelyezzük a tortakosárba.
A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a a süti tetejét.
Megszurkáljuk villával, hofy a gőz egyenletesen távozzon.

Megkenjük tojássárgájával, vagy tejjel.

Bedugjuk 180 fokos sütőbe és pirosra sütjük.

8 szelet esetén 1 szelet szénhidráttartalma kb. 20g

Jó étvágyat :-)

almas2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr708191368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása