2015. január 22. 09:00 - Krakk Panka

Muffintorta

Van úgy, hogy szinte semmi időnk sincs, de azért szeretnénk valami finomat gyorsan elkészíteni.

Érdemes kipróbálni, megéri ;)

image_7.jpg

 

Hozzávalók:

100 g teljeskiörlésű tönköly liszt

100 g kókuszliszt

5 ek. eritrit

1 tk. sütőpor

1/2 tk. szódabikarbóna

250 g natúr krémsajt ( Én Hajdú krémsajtot használok)

1/2 dl olivaolaj

2 egész tojás

40 g durvára aprított 85-95%~ os étcsokoládé

image_6.jpg

 

Elkészítése:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A hozzávalókat a fent látható sorrendben keverőtálba tesszük, habosra keverjük, majd

tortaformába tesszük, amit 20-25 perc alatt készre sütünk.

Kivesszük a formából és a tetejét 1-2 ek natúr joghurttal elkevert diabetikus, vagy házi cukormentes sárgabarack lekvárral, ami 1 tk. megkenjük.

Apróra zúzunk még 10 g étcsokit és rászórjuk. Mivel még meleg a kész süti,  a csoki megolvad rajta 

Hagyjuk kihűlni és utána fogyasszuk!

Jó étvágyat!

Az egészben 90-95 g szénhidrát van, 12 szelet esetén 1 szeletben 7,5-8 g ch található.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr447079841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása