2017. október 31. 11:18 - Krakk Panka

Mandulás csokis keksz

Sziasztok, íme a legújabb receptem bűntetlen nasizásokhoz :-)

img_1830.JPG

100g mandulaliszt

10g zabpehelyliszt

100g eritrit

1 csipet só

1/2 zacskó gluténmentes sütőpor

35 g étcsoki ( tengeri sós belgacsokit használtam)

1 egész tojás

100g olvasztott vaj

1/2 citrom leve és héja

1 tk vanilia

1 -2 csepp színtelen mandula aroma

100g mandulaliszt 4g ch

100g zabpehelyliszt 65g ch

100g étcsoki 45g ch

 

A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverem, a cukrot, a tojást az aromával és citromlével kihabosítom egy másik edényben, majd egybeöntöm a lisztkeverékkel és gyurma állagú tésztává keverem. Megmelegítem a vajat, hogy folyékony legyen azt is beledolgozom a keverékbe. A csokoládét felaprítom és a legvégén belekeverem. Az egészet fóliába teszem,  1/2 órát a hűtőben pihentetem.165 fokon 10 perc alatt készre sütöm alsó-felső sütésen.

Kiveszem mikor kapott egy kis színt a mandulás tallér.

Ilyenkor még puha, de ahogy kihűl megkeményedik kívül, belül omlós és puha marad!

Az egész tésztában 26,5 g ch van

40-45 db lesz belőle ami db- ként 1g ch jelent!

Jó étvágyat hozzá:-

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr1713120096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása