Sziasztok, íme a legújabb receptem bűntetlen nasizásokhoz :-)
100g mandulaliszt
10g zabpehelyliszt
100g eritrit
1 csipet só
1/2 zacskó gluténmentes sütőpor
35 g étcsoki ( tengeri sós belgacsokit használtam)
1 egész tojás
100g olvasztott vaj
1/2 citrom leve és héja
1 tk vanilia
1 -2 csepp színtelen mandula aroma
100g mandulaliszt 4g ch
100g zabpehelyliszt 65g ch
100g étcsoki 45g ch
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverem, a cukrot, a tojást az aromával és citromlével kihabosítom egy másik edényben, majd egybeöntöm a lisztkeverékkel és gyurma állagú tésztává keverem. Megmelegítem a vajat, hogy folyékony legyen azt is beledolgozom a keverékbe. A csokoládét felaprítom és a legvégén belekeverem. Az egészet fóliába teszem, 1/2 órát a hűtőben pihentetem.165 fokon 10 perc alatt készre sütöm alsó-felső sütésen.
Kiveszem mikor kapott egy kis színt a mandulás tallér.
Ilyenkor még puha, de ahogy kihűl megkeményedik kívül, belül omlós és puha marad!
Az egész tésztában 26,5 g ch van
40-45 db lesz belőle ami db- ként 1g ch jelent!
Jó étvágyat hozzá:-