2014. április 10. 09:17 - Krakk Panka

Madártej Panka módra :-)

madártej 2.jpg

Szerettem volna valami vaníliás, pudingos - krémes édességet készíteni. Gondolkoztam mi is lenne a legjobb egy esti filmnézéshez...és igen, a madártej lett az!

Nézegettem nagyon sok receptet, régit a sajátjaimból, újakat az interneten, de egyik sem volt megfelelő számomra. Mindegyik tele volt szénhidráttal, ami nekünk ugye nem jó, ezért egy újabb kihívás elé kerültem...megint alkotnom kell egy új receptet :) Végül is megszületett az új cukormentes, és szénhidrátot alig látott madártej, ahogy én szeretem.

Kóstoljátok meg!

Hozzávalók:

- 500 ml kókusz, vagy mandula, vagy soya tej

- 200 g eritrit, vagy xilit

- 100 g mascarpone krémsajt

- 8 db tojás sárgája

- 4 db tojás fehérje

- 1 csipet só

- 2 ek. vanília kivonat, vagy 1 vanília rúd kikapart belseje

- a tetejére egy kis fahéj díszítésnek

Elkészítés:

Egy fém lábasba teszem a tojások sárgáját, amit kézi habverővel összekeverek egységesre. Hozzá öntöm a tejet, az édesítőt, a vaníliát és a legvégén a krémsajtot is elkeverem benne.

Közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett hevítem egészen addig, amíg vissza nem sűrűsödik és pudingos állagú lesz a krémem. Ekkor leveszem a tűzről, és hirtelen lehűtöm hideg fürdő alatt ( egy nagyobb edénybe, vagy a mosogató tálcába hideg vizet eresztek és belerakom a forró lábassal együtt a krémet, néha megkeverve az egyenletes hűtés miatt, és így nem lesz bőrös a teteje sem.

Amíg a krém hűl, addig  elkészítem a "madarakat".

Fél liter vizet felteszek forrni, mialatt a tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. Amint felforrt a víz, egy kiskanál segítségével apró halmokat szedek a tojáshabból, és megúsztatom a forró lobogó vízben. Hagyom, hogy kétszeresére nőjön a vízben, majd fordítok rajta, és tovább hagyom főni még fél percig. Ezt követően leszűröm és egy tálkába szedem a madarakat. Ezt addig ismétlem míg el nem fogy a tojáshab. (Lehetőleg 3-4 db- ot tegyünk forrni a vízbe)! Amint kihűlt a pudingos krém, kiveszem a hideg vízfürdőből és egy díszes tálba öntöm a pudingot. Ebből később tálalhatom a madártejet. A tetejére rakom a tojáshabokat, majd 1-2 órára a hűtőszekrényben hűtöm.

Egy kis fahéjjal tálalom.

 

Tápanyag tartalom:

(Én soya tejjel készítettem el)

100 g mascarpone krém: 2g ch, 45g zsír, 450 kcal, 7g fehérje

100ml mandula tej: 3g ch

100ml kókusz tej: 3g ch

100ml soya tej: 2,5g ch

 

Férjem is megkóstolta, alig hagyott nekem belőle...ez a siker:-) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr946001349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Digital Station 2014.04.10. 11:36:13

Szia Panka,
tetszik a blogod !
Kis segítséget kérnék, mivel én is most indítok egy blogot, látom a tied milyen profi.

Hogyan lehet beépíteni a facebook oldaldobozt ?
Hogyan lehet kicserélni a felső ( header ?) fotót ?

Köszönöm,

Péter (Mona)

Krakk Panka 2014.04.14. 00:28:46

Szia, segítséget kaptam az Indától.

Nagyon rendesek voltak, csak a sablont kellet megterveznem Photoshoppal és jeleznem, melyik modult szeretném jobbra:-)
Amúgy az oldaldobozok, facebook html doboz, abba kell beírni egy html kódot.

Üdv:

Panka
süti beállítások módosítása