2014. április 04. 09:50 - Krakk Panka

Mandulás meggyes lepény

 meggyes1.jpg

 

Egy kis kitérő:

Pár szó a manduláról:

A mandula sok-sok jótékony hatással bír az emberi szervezetre.

Kívülről és belülről is szépíti a testünket, lelkünket a mai felgyorsult, és  rohanó mindennapjainkban. Előszeretettel használják magas E- vitamin tartalmának köszönhetően a szépségiparban is.

Ide kapcsolnék egy otthon elkészíthető hidratáló mandulatej- olaj  receptjét, ami sokat segíthet a száraz bőr táplálásában.

Ezt a kis receptet különösen ajánlom azoknak, akik folyamatosan szenvednek a bőrük szárazságával a diabétesz miatt! Hiszen tudom mennyire megkeserítheti a mindennapjainkat, amikor úgy érezzük nem kényelmes a bőrünk a testünkön, például fürdés után. Ezért is gondoltam arra, hogy megosztom veletek ezt a kis házi praktikát.

Hidratáló mandulatej- olaj

Elkészítése a következő:  200 g tisztított mandulát nagyon apróra darálunk, és 2 dl vízzel felforraljuk, majd néhány óra állás után leszűrjük, és hozzáadunk 1 evőkanál mandulaolajat ( bio-boltokban kapható), a végén 4 csepp illóolajat ( ez bármilyen, számunkra tetszőleges illattal bírhat), és már is tocsoghatunk benne! :)

Fürdés után fantasztikus élményt nyújt a testnek!

A mandulában található továbbá:  B1-, B2-, B6- és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium és foszfor; vas, cink, réz, és még számos ásványi anyag.

Jótékony hatással bír a vércukorszint szabályzásában, és a koleszterin szint csökkentésében is. A szív,és érrendszeri problémákon szintén segít a mandula rendszeres fogyasztása. És még sorolhatnám...

Ezért használom rendszeresen a süteményeim alapjául, vagy önmagában ezt a finomságot!

 

 

Mandulás meggyes lepény

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, és nagyon finom!

 

 

Hozzávalók:

- 200 g mandula darálva, vagy mandula liszt

- 200 g magozott, cukrozatlan meggy

- 1     tk. vanília kivonat, vagy egy fél vanília kikapart belseje

- 1/2  cs. sütőpor

- 1     db tojás

- 1     csipet  só

- 1     tk. fahéj

- 125 g laktózmentes joghurt

- 4     ek. eritrit, vagy xilit

 

Elkészítés:

A tojást keverd habosra az édesítővel, és adagold hozzá a többi hozzávalót is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen oszd el a masszát, és dobáld rá a meggyeket.

180 fokos sütőben süsd aranybarna színűre.

Ennyire egyszerű és isteni finom!

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr585911130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása