Ezt a receptet azért szeretem, mert egy igazi klasszikus...csak egy kicsit átformáltam. Szuper szórakozást nyújt a gyerekeknek a szülőkkel a nagy karácsonyi sürgés forgás közepette. Meghitté varázsolja a konyhában töltött órákat, amikor is a kis csemetékkel együtt tudunk sütni finomságokat!
A recept diabetikus, nem tartalmaz cukrot.
Hozzávalók
300 g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
200 g kókuszliszt
200 g eritrit
1 tk. Sütőpor
250 g olvasztott vaj
2 csipet só
2 tojás sárgája
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
diabetikus lekvár a tölteléknek és aprított dió a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk kézzel és egy nagy tésztagombócot formázunk belőle. Ezt egy tálban befóliázva egy órát pihentetjük a hűtőben. Kivesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Arra figyeljünk, hogy párban legyenek, mert majd össze kell ragasszuk őket a lekvárral!
A süti párok tetejét egy kis lyukasztó eszközzel , (max 1cm átmérőjű) kilyukasztjuk és úgy helyezzük a tepsibe. A megmaradt tojásfehérjével a süti tetőket megkenjük, megszórjuk dióval és 180 fokon sütjük 10-15 percet. Kivesszük a kész linzereket és hagyjuk teljesen kihűlni.. Amikor mind meg van, jöhet a ragasztás!
120 g diabetikus lekvárt 1-2 ek. Forró vízzel kikeverünk, hogy ne legyen annyira sűrű és összeragasztjuk a tetőket a linzerek aljával.
(az általam megadott adagból kb.74 db lesz.
Jó játékot hozzá és kellemes ünnepeket !
1 db 3,5 g ch van :)