2014. június 27. 10:39 - Krakk Panka

Almás - fahéjas muffin

almás muff.jpg

Fáradtan hazaestem és csak ültem a gép előtt lapozgatva a receptjeim között, de hangulatomban nem találtam kihívást közöttük, ezért úgy döntöttem, cselhez folyamodok és a jól bevált muffinokat veszem elő. Biztosra mentem, mert ez mindig mindenki kedvence, akár szülinapra, ajándékba, a hétköznapokra, vagy bármikor, amikor jólesik az embernek.  Nincs is jobb és megnyugtatóbb érzés, amikor az alma és fahéj illata lengi körül a szobát és alig várjuk, hogy kisüljön, majd jóízűen megegyük...:-) és abban a pillanatban elfelejtünk minden hétköznapi nehézséget, fáradtságot, és átadjuk magunkat az élvezeteknek.

Így fogadjátok szeretettel az újragondolt, ám még is régi Muffint!

 

Hozzávalók:

1 nagyobb alma (150 g)

200 g darált mandula, vagy mandulaliszt

2 tk. sütőpor

1 ek. rumaroma

1 ek. vanília kivonat

1 ek. őrölt fahéj

1 citrom leve és héja

3 egész tojás

4 ek eritrit, vagy más 0 Kcal- ás édesítő

1 csipet só

150 g olvasztott vaj

almás muff2.jpg

Elkészítése:

180 fokra melegítjük a sütőt.

Az almát megmossuk,  (meg is pucolhatjuk, de nem szükséges),  majd lereszeljük egy kisebb tálba.

A citrom levét és héját beletesszük a reszelt almába és meghintjük 1 ek. fahéjjal.

Előveszünk egy nagyobb keverőedényt és a többi hozzávalót beleöntjük a tálba, majd fakanállal egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a fahéjas almát is és újra elegyítjük a masszánkat.

Elővesszük a muffin formákat és evőkanállal háromnegyedig töltjük a formákat, majd 180 fokon pirosasra sütjük. A sütési idő kb. 20 perc.

12 db közepes muffin lesz belőle.

Az egészben 32 g szénhidrát található

1 db 2,6- 3 g ch az alma cukortartalmától függően

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr526419541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása