Fáradtan hazaestem és csak ültem a gép előtt lapozgatva a receptjeim között, de hangulatomban nem találtam kihívást közöttük, ezért úgy döntöttem, cselhez folyamodok és a jól bevált muffinokat veszem elő. Biztosra mentem, mert ez mindig mindenki kedvence, akár szülinapra, ajándékba, a hétköznapokra, vagy bármikor, amikor jólesik az embernek. Nincs is jobb és megnyugtatóbb érzés, amikor az alma és fahéj illata lengi körül a szobát és alig várjuk, hogy kisüljön, majd jóízűen megegyük...:-) és abban a pillanatban elfelejtünk minden hétköznapi nehézséget, fáradtságot, és átadjuk magunkat az élvezeteknek.
Így fogadjátok szeretettel az újragondolt, ám még is régi Muffint!
Hozzávalók:
1 nagyobb alma (150 g)
200 g darált mandula, vagy mandulaliszt
2 tk. sütőpor
1 ek. rumaroma
1 ek. vanília kivonat
1 ek. őrölt fahéj
1 citrom leve és héja
3 egész tojás
4 ek eritrit, vagy más 0 Kcal- ás édesítő
1 csipet só
150 g olvasztott vaj
Elkészítése:
180 fokra melegítjük a sütőt.
Az almát megmossuk, (meg is pucolhatjuk, de nem szükséges), majd lereszeljük egy kisebb tálba.
A citrom levét és héját beletesszük a reszelt almába és meghintjük 1 ek. fahéjjal.
Előveszünk egy nagyobb keverőedényt és a többi hozzávalót beleöntjük a tálba, majd fakanállal egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a fahéjas almát is és újra elegyítjük a masszánkat.
Elővesszük a muffin formákat és evőkanállal háromnegyedig töltjük a formákat, majd 180 fokon pirosasra sütjük. A sütési idő kb. 20 perc.
12 db közepes muffin lesz belőle.
Az egészben 32 g szénhidrát található
1 db 2,6- 3 g ch az alma cukortartalmától függően
Jó étvágyat!