2014. április 25. 10:22 - Krakk Panka

Kókuszos piskótatekercs

 

kókusztekercs2.jpg

Emlékszem amikor kicsi voltam, mindig lehetett kapni a cukrászdákban, de még a suliban is a menzán desszertként a friss, puha piskótatekercset.  Szerettem, ezért most megosztom veletek ezt a nagyon finom továbbfejlesztett receptet, kókuszos változatban.

 

Hozzávalók:

- 6 db tojás

- 100 g eritrit, vagy más édesítő

- 20 g kakaópor, ha sötét tésztát szeretnénk

- 50 g kókuszliszt

- 1 csipet só

- 1 tk. vanília kivonat

Krémhez:

100 g kókuszreszelék

1 kk. vanília kivonat

1 dl. kókusztej

100 g olv vaj

150 g mascarpone

1 tojás

5 ek. eritrit

Elkészítése:

A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverem, és hozzáadom a többi adalékot is. Közben a tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és a végén hozzáadjuk a másik tálban lévő piskótaalaphoz. Óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön a hab. Így lágy, krémes masszát kapunk belőle, amit 200 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütök (10-12 perc), sütőpapíron.

Kiveszem amikor megsült a piskóta, és egy tiszta konyharuhára húzom úgy, hogy a sütőpapiros része ne jöjjön le a tészta aljáról. Ezután még melegen egy konyharuha segítségével, sütőpapírostul, feltekerem mint egy palacsintát, és hagyom kihűlni.

Közben elkészítem a krémet.

A kókuszreszeléket, a tejet, a vajat, és az édesítőt összefőzöm, majd félreteszem és kihűtöm. A mascarpone krémet, a tojássárgájával habosra keverem, és egy külön tálkában pedig a tojásfehérjét kemény habbá verem. Az egészet elegyítem óvatosan, hogy ne törjön a hab, és a kihűlt kókuszkrémhez öntöm (lényeges, hogy hideg legyen a kókuszkrém, különben elfolyik a mascarpone).

Kitekerem a piskótát, megtöltöm a krémmel, és visszatekerem jó szorosan persze úgy, hogy ne törjük el  a piskótánkat.

Miközben tekerjük húzzuk le róla  a sütőpapírt is! :)

Egy tálra helyezzük, és alufóliával betakarjuk a tekercset, majd 3 órát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Hidegen, szeletelve tálaljuk.

20 szelet esetén,

1db- ban átlag 1-1,5 g ch található!

 

Tápanyag tartalom 100g- ban

kókuszliszt 100g esetén 24g ch

kókuszreszelék 100g esetén 7g ch

kókusztej 100ml 3g ch

mascarpone krémsajt (attól függ milyen márka), 100g esetén 2-3g ch

Ha xilitet( nyírfacukrot) használunk, hozzáadjuk az értékét! 100g= 99g ch

A napi megengedett ch beviteli mennyiség alapján fogyasszuk!

Jó étvágyat!

kokusztekercs1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr376071599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása