Húsvétra aprósütinek ajánlom Nektek:-)
Hozzávaló:
200 g őrölt mandula (hántolt), vagy mandula liszt
50 g zabpehely liszt
50 g kókusz liszt
100 g olvasztott vaj
2 db tojás
50 g xilit ( figyelembe véve a szénhidrát tartalmát! ), vagy 100 g eritrit
1 ek. vanília kivonat
1/2 tk. só
1 citrom (nagyobbat válasszunk) reszelt héja, és a 1/2 citrom leve
1/2 tk. sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőt.
Az összes hozzávalót beleteszem egy keverőtálba, és csomómentesre keverem.
Előveszem a habzsákot, és egy evőkanál segítségével megtöltöm, majd 3- 4 cm nagyságú halmokat nyomok az előzőleg sütőpapírral bélelt tepsibe. Lehetőleg egymástól 5 cm- es távolságban, hiszen sütés közben picit megnőnek majd a kekszecskék.
A sütési idő tepsinként 10-12 perc. Akkor jó, amikor az alja aranyszínű lesz. Ekkor kiveszem és hűlni hagyom, mert még puhák, és ahogyan hűlnek, úgy szilárdulnak meg a sütik.
Természetesen lehet díszíteni is pl, étcsokoládéba mártva a kekszeket:
Ez úgy történik, hogy egy kis lábasban vizet melegítek és egy másik lehetőleg fém tálkát teszek a tetejére, hogy a gőz áthevítse a tálkámban az apróra tört csokoládét, amihez hozzáadok egy teáskanálnyi vajat.
Ne hagyjuk forrni a vizet, mert akkor a csokoládéból kicsapódik a vaj, és túrós lesz az állaga. Inkább csak hevítsük a vizet, és vegyük le a lángról, vagy a főzőlapról, mikor olvad a csokoládé. Pont elég neki ennyi idő, hogy az összes 70- 80 %-os csoki felolvadjon a fémtálkában, és egynemű folyós csokikrém legyen belőle, amiben kedvünkre mártogathatjuk az illatos, omlós vajas kekszeket.
Belemártom a kekszek felét és egy tányérra teszem hűlni őket, amiket a hűtőszekrénybe téve szilárdulásig hagyok.
Utána lehet tálalni.
Nagyon szuper ízű apró nasi, és elég nagy sikere van a baráti körünkben, próbáljátok ki Ti is!
Tápanyag
100 g zabpehely liszt 56g ch
100 g mandula 8g ch
100 g kókusz liszt 24g ch
+ az étcsokoládé 15-20 g elég hozzá, olyat válasszunk amiben 20- 33 g ch van 100 g termékben.
Kellemes húsvéti ünnepeket Nektek:-)