Egyszerűen elkészíthető ünnepi finomság a csokoládé rajongóinak:)
( diabetikus, de nem zsírszegény!)
Hozzávalók
100 g 70% vagy 90% étcsokoládé
250 g mascarpone
1 dl tejszín
2-3 ek. Eritrit
1-2 mandarin reszelt héjja
1 kk. Mézeskalácsfűszer keverék
pisztácia a díszítéshez
6-8 üvegpohár
Elkészítése:
A tejszínt és a mascarponekrémet jól eldolgozzuk egy keverőtálban.
A csokoládét gőz felett hevítjük addig, míg elolvad az összes kocka. Amint forrni kezd a víz lehúzzuk a tűzről és úgy keverjük tovább. Hozzá tesszük a tejszínes keverék egy részét és elegyítjük a csokoládéval. A többi hozzávalót is beletesszük a csokikrémbe és tovább kevergetjük gőz felett, nehogy kicsapódjon a tejszín. . Amikor minden egynemű krémes állagú , akkor a maradék tejszínhez adagoljuk a krémet. Sűrű, krémes massza lesz belőle.
Poharakba szedjük és tetszőlegesen díszítjük zúzott pisztáciával, vagy más magokkal. Hűtőben pihentetjük minimum 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!
(átlag 1 pohár tartalmában 7 g ch van, nekem pont 6 pohár jött ki.)