2014. december 19. 12:22 - Krakk Panka

Csokoládé krém az ünnepekre

image_2.jpg

 

Egyszerűen elkészíthető ünnepi finomság a csokoládé rajongóinak:)

( diabetikus, de nem zsírszegény!)

Hozzávalók

100 g 70% vagy 90% étcsokoládé

250 g mascarpone

1 dl tejszín

2-3 ek. Eritrit

1-2 mandarin reszelt héjja

1 kk. Mézeskalácsfűszer keverék

pisztácia a díszítéshez

6-8 üvegpohár

 

image_3.jpg

Elkészítése:

A tejszínt és a mascarponekrémet jól eldolgozzuk egy keverőtálban.

A csokoládét gőz felett hevítjük addig, míg elolvad az összes kocka. Amint forrni kezd a víz lehúzzuk a tűzről és úgy keverjük tovább. Hozzá tesszük a tejszínes keverék egy részét és elegyítjük a csokoládéval. A többi hozzávalót is beletesszük a csokikrémbe és tovább kevergetjük gőz felett, nehogy kicsapódjon a tejszín. . Amikor minden egynemű krémes állagú , akkor a maradék tejszínhez adagoljuk a krémet. Sűrű, krémes massza lesz belőle.

Poharakba szedjük és tetszőlegesen díszítjük zúzott pisztáciával, vagy más magokkal. Hűtőben pihentetjük minimum 1 órát, hogy az ízek összeérjenek. 

Jó étvágyat hozzá!

(átlag 1 pohár tartalmában 7 g ch van, nekem pont 6 pohár jött ki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr466997019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása