Sziasztok!
Újra jelentkezem, egy fantasztikus nyaralás után. Régóta a jegyzeteim közt megbùjó finomsàgot osztok meg Veletek, a citromos sajttortàt, ami isteni ízével visszaidézi a nyár felejthetetlen emlékeit.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
200 g mandulaliszt, vagy finomra őrölt mandula
50 g szezámpehely
4 szem kardamom (elhagyható) darálva
1 tk. fahéj
3 ek eritrit
1 csipet só
2 tk. sütőpor
1 egész tojás
100 g olvasztott vaj
Krémhez:
250 g natúr krémsajt
2 tojás szétválasztva
3 ek eritrit
1 ek. vanília kivonat
1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tészta hozzávalóit a felsoroltak szerint adagolom és a legvégén az olvasztott vajat is hozzàöntöm, addig keverve míg masszává válik. Ekkor tortaformába öntöm és az ujjammal peremet formázok a tésztának, hogy megtartsa a krémet amit később teszek hozzá.
Sütöm 10 percet, majd kiveszem, hűlni hagyom, amíg elkészül a krém.
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverem és utána hozzáteszem a többit is. a fehérjét külön tálban kemény habbá verem és a végén beleforgatom a krémbe.
Egyenletesen ráhalmozom a tortalapra és visszateszem a sütőbe 175 fokon tovább sülni, addig amíg pudingos állagúvá válik.(30-40 perc)
Az egész tortában 40 g szénhidrát található (12 szeletes)
Jó étvágyat.. .július végén jön az új recept!!