Hétvégén beértek az isteni finom gyümölcsök nálunk a telken. Sárgabarack, meggy termett bőségesen, ezért szüreteltünk, befőztünk és nem volt más választásom, minthogy ezeket az igazi nyári ízeket összekombináljam, ill. gyorsan könnyen elkészíthetővé varázsoljam, majd jól meg is süssem.
Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók
40 g magozott friss meggy
265 g magozott sárgabarack
250 g mandula darálva, vagy mandulaliszt
125 g ( kis pohár) joghurt
2 tojás
4 ek. Eritrit vagy édesítő amiben nincs ch( v. 5.ml folyékony édesítő)
1 csipet só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A gyümölcsöket kimagozzuk, megmossuk, tetszőlegesen daraboljuk.
Keverőtálba öntjük a többi hozzávalót, majd csomómentesre keverjük. Egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk és ráöntjük a kapott tésztát, amit fakanál segítségével egyenletesen eloszlatunk. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket és betesszük a sütőbe, ahol aranyszínűre sül.
Jó étvágyat!
Az egészben 54,75 g ch található
20 db süti esetén 1 db-ban 3,75 g ch van