2014. június 02. 09:38 - Krakk Panka

Áfonyás, kefires süti

 Rendszeresen fogyasztunk áfonyát, így a vérben lévő antioxidánsok mennyisége jelentősen emelkedik és számos kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések például,  a cukorbetegség, az öregedés, a rák, a makula degeneráció és a szürke hályog kialakulásának megelőzéséhez. Segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.

Ami még fontos, rendszeresen fogyasztva szabályozza a vércukorszint ingadozását is! Alacsony GI indexű gyümölcsök közé soroljuk. ( Alacsony glikémiás index az 50 alatti tartomány, az áfonyáé 40. Minél magasabb a GI annál hamarabb emelkedik a vércukrunk, ill. minél kisebb annál alacsonyabban marad a vércukorszintünk). afonya-01.jpg

Személy szerint nagyon szeretem az áfonyát. Fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a süteményeknek, a  tortákon díszítésként, de önmagában is kiváló gyümölcs. 

Hozzávalók

100 g kókuszliszt

200 g mandulaliszt vagy apróra darált mandula

100 g kefir

200 g áfonya

2 lime citrom leve

1 mk. szódabikarbóna

2 mk. sütőpor

1 tk. sikér (ha nincs elhagyható)

4 ek. eritrit

1 csipet só

2 tojás

1 dl oliva olaj

áfonya2.jpg

Az elkészítése igen egyszerű!

Minden hozzávalót tegyünk egy keverőtálba és dolgozzuk össze masszává. Az áfonyaszemeket pedig utoljára, óvatosan tegyük bele a keverékbe. Keverjük át még egyszer, ekkor egy- két szem szétnyílik és csodás lilás színt húz a krémbe.

175 fokon 40 percig sütjük kuglóf vagy piskótaformában, de a tepsi is megteszi :)

Jó étvágyat hozzá!

Az egész sütiben 78,5 g szénhidrát van, én 12 szeletre vágtam így egy szeletben 6,7 g ch lett.

áfonyás0.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr426230855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása