2014. május 19. 10:04 - Krakk Panka

Sajtos - magos graham pogi

sajtosmagospogi2.jpg

Hozzávalók:

500 g graham liszt

1 csomag porélesztő

200 g tejföl

1 tojás a tetejére

1 ek. Só (lapos evőkanál)

250 g vaj

0,75 ml langyos víz

2 ek. eritrit

sajtosgrahampogi.jpg

Elkészítés

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal,majd az összes hozzávalóval egybe gyúrjuk és meleg helyre tesszük kelni a tésztát 1 órára.

Amikor megkelt, enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és egy kis feles pohár segítségével szaggatjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A kiszaggatott pogikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2 cm távolságban, mert a sütőben is nőnek még. Megkenjük tojással a tetejét és reszelt sajtot, vagy magokat szórunk rá, majd 30 percig sütjük.

Szénhidrát tartalom:

Graham liszt 100 g -ban 60 g ch

tejföl 100 g - ban 3,5 g ch

Az egész tésztában 307 g ch van, ezt elosztjuk a db számmal.

Nekem 67 db lett belőle, így 1 db átlag ch tartalma 4,5 g ch.

Minél többet szaggatunk annál jobban csökken a ch tartalma, és többet ehetünk belőle :)

Természetesen ezt is a napi megengedett ch beviteli mennyiségünk alapján fogyasszuk!

Jó étvágyat hozzá!

sajtosmagospogi.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr616172221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása