Hozzávalók:
500 g graham liszt
1 csomag porélesztő
200 g tejföl
1 tojás a tetejére
1 ek. Só (lapos evőkanál)
250 g vaj
0,75 ml langyos víz
2 ek. eritrit
Elkészítés
Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal,majd az összes hozzávalóval egybe gyúrjuk és meleg helyre tesszük kelni a tésztát 1 órára.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és egy kis feles pohár segítségével szaggatjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A kiszaggatott pogikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2 cm távolságban, mert a sütőben is nőnek még. Megkenjük tojással a tetejét és reszelt sajtot, vagy magokat szórunk rá, majd 30 percig sütjük.
Szénhidrát tartalom:
Graham liszt 100 g -ban 60 g ch
tejföl 100 g - ban 3,5 g ch
Az egész tésztában 307 g ch van, ezt elosztjuk a db számmal.
Nekem 67 db lett belőle, így 1 db átlag ch tartalma 4,5 g ch.
Minél többet szaggatunk annál jobban csökken a ch tartalma, és többet ehetünk belőle :)
Természetesen ezt is a napi megengedett ch beviteli mennyiségünk alapján fogyasszuk!
Jó étvágyat hozzá!