2014. május 09. 09:00 - Krakk Panka

Epres - vaníliapudingos torta

 fotó-4__.jpg

Hozzávalók:

200 g mandulaliszt, vagy apróra darált mandula

50   g lenmagpehely

4.  ek. eritrit

3   ek. keserű kakaó

1 csip. só

2  tk. sütőpor

1 egész tojás

150 g olvasztott vaj

1 csomag vanília ízű pudingpor 

500 ml soya ( light) tej

3 ek eritrit

1 tk. vanília kivonat

450 g eper a díszitéshez

1 csomag zselatin 

300 ml víz

 

Elkészítés

200 fokra előmelegítjük a sütőt

A mandulát, a lenmagpelyhet, az eritritet, kakaóport, sütőport, sót,tojást és a végén az olvasztott vajat jól összedolgozzuk egy keverőtálban. Az így kapott tésztát egy 12 szeletes tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy peremet formázunk közben , hogy a tészta megtartsa a pudingot amit a közepébe öntünk később. Ez a perem kb. 1 ujjnyi széles legyen körben. Betesszük sülni 10 percre, hogy kicsit megkeményedjen a tortalap. Közben feltesszük főni a pudingot a vaníliával és a tejjel, és sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve, nehogy leégjen. Amikor puding állagú lesz, hozzákeverjük az eritritet. Eközben a sütőből kivesszük a tésztát és öt percet hagyjuk hűlni. A közepébe öntjük a pudingot, vissza vesszük a sütőt 180 fokra és a pudingos tortát még 15-20 percig sütjük. A sütit ezek után félre tesszük hűlni.

fotó-3__.jpg

A megmosott, és felvágott epret szépen elhelyezzük a tortán úgy, hogy a pudingos részt befedje.

300 ml vízben felolvasztjuk a zselatint és hevítjük, nem forraljuk, amíg áttetsző ruganyos állagú folyadékot kapunk. Ezzel nyakon öntjük egyenletesen az eperszemeket, majd hűtőbe tesszük a tortánkat 1-2 órára.

az egész torta 96 g szénhidrátot tartalmaz

12 szelet esetén 1 szeletben átlag 8 g ch van.

Jó étvágyat hozzá:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr626139610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása