Hozzávalók:
200 g mandulaliszt, vagy apróra darált mandula
50 g lenmagpehely
4. ek. eritrit
3 ek. keserű kakaó
1 csip. só
2 tk. sütőpor
1 egész tojás
150 g olvasztott vaj
1 csomag vanília ízű pudingpor
500 ml soya ( light) tej
3 ek eritrit
1 tk. vanília kivonat
450 g eper a díszitéshez
1 csomag zselatin
300 ml víz
Elkészítés
200 fokra előmelegítjük a sütőt
A mandulát, a lenmagpelyhet, az eritritet, kakaóport, sütőport, sót,tojást és a végén az olvasztott vajat jól összedolgozzuk egy keverőtálban. Az így kapott tésztát egy 12 szeletes tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy peremet formázunk közben , hogy a tészta megtartsa a pudingot amit a közepébe öntünk később. Ez a perem kb. 1 ujjnyi széles legyen körben. Betesszük sülni 10 percre, hogy kicsit megkeményedjen a tortalap. Közben feltesszük főni a pudingot a vaníliával és a tejjel, és sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve, nehogy leégjen. Amikor puding állagú lesz, hozzákeverjük az eritritet. Eközben a sütőből kivesszük a tésztát és öt percet hagyjuk hűlni. A közepébe öntjük a pudingot, vissza vesszük a sütőt 180 fokra és a pudingos tortát még 15-20 percig sütjük. A sütit ezek után félre tesszük hűlni.
A megmosott, és felvágott epret szépen elhelyezzük a tortán úgy, hogy a pudingos részt befedje.
300 ml vízben felolvasztjuk a zselatint és hevítjük, nem forraljuk, amíg áttetsző ruganyos állagú folyadékot kapunk. Ezzel nyakon öntjük egyenletesen az eperszemeket, majd hűtőbe tesszük a tortánkat 1-2 órára.
az egész torta 96 g szénhidrátot tartalmaz
12 szelet esetén 1 szeletben átlag 8 g ch van.
Jó étvágyat hozzá:-)