A túró önmagában is remek fehérje forrás. Alacsony szénhidráttartalma miatt nagyszerűen lehet alkalmazni a cukorbeteg diétában is. A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim (kimozin) hatására a tejből kicsapódott tejfehérje.
Isteni finom palacsintába töltve, sütikben, de én önmagában is szeretem. A diétában szuper szerepet tölthet be főétkezések között, ha épp nassolnánk valamit.
Hozzávalók 1 személynek:
125 g sovány, vagy félzsíros túró
20 g eritrit, ha nincsen használjunk xilitet (20g= 19,9g ch)
1/2 citrom leve
1 tk. vanília kivonat
aszalt gyümölcsből keveset! Max. 10 g ( 8,6 g ch) elhagyható
Elkészítése:
Keverőtálba halmozzuk a hozzávalókat és a citrom levét, majd keverjük habosra villával, vagy botmixerrel. Fogyasztás előtt tegyük kis pohárba és minimum egy órát hagyjuk állni a hűtőben.
Egy adag ch tartalma: (xilittel és aszaltgyümölccsel ) 33,12 g ch
Jó étvágyat hozzá!