2014. szeptember 05. 17:02 - Krakk Panka

Citromos Túrókrém (diabetikus)

citromos turó.jpg

A túró önmagában is remek fehérje forrás. Alacsony szénhidráttartalma miatt nagyszerűen lehet alkalmazni a cukorbeteg diétában is. A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim (kimozin) hatására a tejből kicsapódott tejfehérje.

Isteni finom palacsintába töltve, sütikben, de én önmagában is szeretem. A diétában szuper szerepet tölthet be főétkezések között, ha épp nassolnánk valamit.

Hozzávalók 1 személynek:

125 g sovány, vagy félzsíros túró

20 g eritrit, ha nincsen  használjunk xilitet (20g= 19,9g ch)

1/2 citrom leve

1 tk. vanília kivonat

aszalt gyümölcsből keveset! Max. 10 g ( 8,6 g ch) elhagyható

Elkészítése:

Keverőtálba halmozzuk a hozzávalókat és a citrom levét, majd keverjük habosra villával, vagy botmixerrel. Fogyasztás előtt tegyük kis pohárba  és minimum egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

 

Egy adag ch tartalma: (xilittel és aszaltgyümölccsel ) 33,12 g ch

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr756655151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása