Hozzávalók
200 g mandulaliszt
50 g szezámmagpehely
50 g piritott, tört mandula
26 g zabpehely liszt
100 g banán
5 ek. eritrit
1 tk. fahéj
1 tk. vanília aroma
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
1 dl oliva olaj
1/2 dl kókusz tej
Elkészítés
170 fokra előmelegítjük a sütőt.
Az összes hozzávalót beletesszük egy keverőtálba, és robotgéppel simára keverjük. ( A banánt célszerű villával elötte széttörni és úgy hozzáönteni).
Az így kapott masszát szilikonos őzgerinc, vagy kenyérsütő formába öntjük, és kb. 50- 60 percig sütjük.
Amikor kész, kivesszük a sütőből és 10 percet állni hagyjuk még a a formában, mert puha a tészta és könnyen széteshet. Elővesszük a tálaló tálkát és ráborítjuk a sütit. Így még kellően meleg a díszítéshez. 2 kocka 80%~ os étcsokoládét teszek egymás mellé a tetejére, ami a hőtől megolvad rajta és óvatosan bevonjuk a tetejét vele.
Teljesen hagyjuk kihülni, így könnyen szeletelhető, majd hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
szénhidrát tartalma az egészben átlag 69 g ch
15 szelet esetén átlag 1 szelet 4,5 g ch tartalmaz