2014. május 27. 12:45 - Krakk Panka

Banán kenyér cukor nélkül


banank.jpgHozzávalók

200 g mandulaliszt

50 g szezámmagpehely

50 g piritott, tört mandula

26 g zabpehely liszt

100 g banán

5 ek. eritrit

1 tk. fahéj

1 tk. vanília aroma

1 csipet só

1/2 csomag sütőpor

 1 dl oliva olaj

1/2 dl kókusz tej

 

Elkészítés

 

170 fokra előmelegítjük a sütőt.

Az összes hozzávalót beletesszük egy keverőtálba, és robotgéppel simára keverjük. ( A banánt célszerű villával elötte széttörni és úgy hozzáönteni).

Az így kapott masszát szilikonos őzgerinc, vagy kenyérsütő formába öntjük, és kb. 50- 60 percig sütjük.

Amikor kész, kivesszük a sütőből és 10 percet állni hagyjuk még a a formában, mert puha a tészta és könnyen széteshet. Elővesszük a tálaló tálkát és ráborítjuk a sütit. Így még kellően meleg a díszítéshez. 2 kocka 80%~ os étcsokoládét teszek egymás mellé a tetejére, ami a hőtől megolvad rajta és óvatosan bevonjuk a tetejét vele.

Teljesen hagyjuk kihülni, így könnyen szeletelhető, majd hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat hozzá!

szénhidrát tartalma az egészben átlag 69 g ch

15 szelet esetén átlag 1 szelet 4,5 g ch tartalmaz

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr956178900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása