Sós puding
Nem tudom ki hogy van vele, de én imádom a sós és édes ízvilágot együtt.
Van is egy ilyen kedvenc fagylalt desszertem, az ötlet innen jött nekem is múlt hétvégén. :)
Próbáljátok ki, igazi ízbomba, nálunk eszméletlen sikere volt.
Hozzávalók (4 adag)
1 csomag karamell ízű puding
500 ml mandula tej
50 g sós mogyoró krém
2 ek. eritrit
2 csipet só
1 ek. mascarpone
Elkészítése:
A mandulatejből és pudingporból sűrű állagú pudingkrémet főzünk.
A sós mogyorókrémet én otthon készítem (aprítógépben krém állagúra darálom a mogyoró szemeket). A maradékot üvegbe töltöm és hűtőben tartom, míg el nem fogy.
Mikor kész a puding a többi hozzávalót és a mogyorókrémet hozzáöntjük, majd simára keverjük. 4 pudingos poharat előkészítünk és egyenlő arányban beleöntjük a krémet. A tetejére pár szem sós mogyorót teszünk díszítésképpen, majd lehűtjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk, ki hogyan szereti.
Szénhidrát tartalom: 1 adagban
1 csom pudingpor 34 g ch
500 ml mandulatej 15 g ch
50 g sós mogyoró 7,5 g ch
1 ek mascarpone 0,75 g ch
57,25 g ch van az egészben és ezt osztom 4 felé.
1 adag krém így: átlag 15 g ch van.
A cukorbetegek a napi megengedett ch mennyiség bevitele mellett fogyaszthatják!
Jó étvágyat hozzá!