2014. szeptember 17. 09:00 - Krakk Panka

Sós - mogyorós karamell krém (sós puding)

sósmogyiskaramellkrém.jpg

Sós puding

Nem tudom ki hogy van vele, de én imádom a sós és édes ízvilágot együtt. 

Van is egy ilyen kedvenc fagylalt desszertem, az ötlet innen jött nekem is múlt hétvégén. :)

Próbáljátok ki, igazi ízbomba, nálunk eszméletlen sikere volt.

Hozzávalók (4 adag)

1 csomag karamell ízű puding

500 ml mandula tej

50 g sós mogyoró krém

2 ek. eritrit

2 csipet só

1 ek. mascarpone

sósmogyiskaramellkrém2.jpg

Elkészítése:

A mandulatejből és pudingporból sűrű állagú pudingkrémet főzünk.

A sós mogyorókrémet én otthon készítem (aprítógépben krém állagúra darálom a mogyoró szemeket). A maradékot üvegbe töltöm és hűtőben tartom, míg el nem fogy.

Mikor kész a puding a többi hozzávalót és a mogyorókrémet hozzáöntjük, majd simára keverjük. 4 pudingos poharat előkészítünk és egyenlő arányban beleöntjük a krémet. A tetejére pár szem sós mogyorót teszünk díszítésképpen, majd lehűtjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk, ki hogyan szereti.

Szénhidrát tartalom: 1 adagban 

1 csom pudingpor 34 g ch

500 ml mandulatej 15 g ch

50 g sós mogyoró 7,5 g ch

1 ek mascarpone 0,75 g ch

57,25 g ch van az egészben és ezt osztom 4 felé.

1 adag krém így: átlag 15 g ch van.

A cukorbetegek a napi  megengedett ch mennyiség bevitele mellett fogyaszthatják!

Jó étvágyat hozzá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormazas.blog.hu/api/trackback/id/tr796699059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása