2017. október 31. 11:18 - Krakk Panka

Mandulás csokis keksz

Sziasztok, íme a legújabb receptem bűntetlen nasizásokhoz :-)

img_1830.JPG

100g mandulaliszt

10g zabpehelyliszt

100g eritrit

1 csipet só

1/2 zacskó gluténmentes sütőpor

35 g étcsoki ( tengeri sós belgacsokit használtam)

1 egész tojás

100g olvasztott vaj

1/2 citrom leve és héja

1 tk vanilia

1 -2 csepp színtelen mandula aroma

100g mandulaliszt 4g ch

100g zabpehelyliszt 65g ch

100g étcsoki 45g ch

 

A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverem, a cukrot, a tojást az aromával és citromlével kihabosítom egy másik edényben, majd egybeöntöm a lisztkeverékkel és gyurma állagú tésztává keverem. Megmelegítem a vajat, hogy folyékony legyen azt is beledolgozom a keverékbe. A csokoládét felaprítom és a legvégén belekeverem. Az egészet fóliába teszem,  1/2 órát a hűtőben pihentetem.165 fokon 10 perc alatt készre sütöm alsó-felső sütésen.

Kiveszem mikor kapott egy kis színt a mandulás tallér.

Ilyenkor még puha, de ahogy kihűl megkeményedik kívül, belül omlós és puha marad!

Az egész tésztában 26,5 g ch van

40-45 db lesz belőle ami db- ként 1g ch jelent!

Jó étvágyat hozzá:-

2017. október 09. 16:42 - Krakk Panka

Csokis tallér

Sziasztok,

tegnap kikisérleteztem egy finom csokis tallért, ha nassolni támad kedvetek.

img_1438.JPG

Hozzávalók:

60g 70%-os jó minőségű étcsokoládé

3 ek. kókuszkrém

12 g mandulalíszt

50g darált dió, vagy más kedvenc mag

1 ek. eritrit

1 L tojás fehérje

1 csipet só

Elkészítése:  Gőz felett megolvasztom a csokit.

Ledarálom a diót, és hozzáadom a mandula lísztet. 

Kemény habbá verem a tojásfehérjét , csipetnyi sót adok hozzá.

Az eritritet belekeverem a langyosra hűlt csokiba, ráöntöm a diós mandulalisztet és a legvégén belekanalazom a tojáshabot, de mind ezt óvatosan, hogy ne törjön a hab.

A sütőpapírral bélelt sütőbe, kiskanállal halmokat teszek 2-3 cm távol egymástol és

160 fokon  10 perc alatt készre sütöm.

Míg nem hűl ki a tallér kicsit lágy és hajlik...

Akkor jó, ha kivül keményebb és belül puha marad ;)

Jó étvágyat hozá:-)

img_1440.JPG

100g dió 12-13g ch tartalmaz

100g étcsoki ( Lindt) 33g ch

100g mandula liszt 4g ch

18db lett belőle, ami db- ként 1,46 g ch jelent!!! ;)

2017. október 03. 17:16 - Krakk Panka

Rizskenyér (glutén,tej,élesztő-mentes, szénhidrát csökkentett)

Sziasztok, a cím túl soknak hangzik nem?....

de képzeljétek, sikerült mégis egy ilyen szupi kis receptet összehoznom.

Bevallom sokat kísérleteztem, de ezért megérte:-)

img_1195.JPG

 

 

Hozzávalók:

200g rizsliszt

12g bambuszrost

35g útifűmaghéj liszt

300g langyos víz

6g himalája só

2g szódabikarbóna

2 ek. kókuszolaj

1 ek. almaecet

1/2 citrom leve

2 m-es méretű tojás

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt alsó-felső sütésen 200fokra. A keverőtálba teszem az utifűmaghéjlisztet és hozzáöntöm a 300g langyos vizet. Nagyon gyors mozdulatokkal összekeverem és hagyom állni. Gumiszerű anyag lesz belőle, de nem kell megijedni ;) Félreteszem, amíg a száraz hozzávalókat összekeverem egy másik tálban. Amint elkészült, az egészet ráöntöm az utifűves masszára a fennmaradó további hozzávalókkal együtt.

Jól eldolgozom.

Én az asztali robotgépemet használom, ami pillanatok alatt a dagasztólapát segítségével, ragacsos kenyértésztává dagasztja ezt a csirizes egyveleget. De lehet kézzel is, csak idő kérdése :-)

5 percet állni hagyom, kenyeret formázok belőle és bevagdalom a tetejét 2-3 szor. Megkenem a végén a kenyeret olivaolajjal, és mehet is a sütőbe 200 fokon 60 percre.

Kívül ropogós, belül könnyű lyukacsos és puha! Nagyon finom!

img_1196.JPG

500g kenyér lesz belőle

Ebből 100g kész kenyérben 30,722g ch van!

100g nyersanyagban

Rizsliszt ch:79 kcal:349

Útifű maghéj liszt ch:4,6 kcal:24

Kókuszolaj ch:0 kcal:900

Egészségetekre :-)

 

2016. december 12. 17:14 - Krakk Panka

Habkönnyű túrós süti

Sziasztok :-) 

Jönnek az ünnepek, kitaláltam egy újabb finomságot.

Otthonra, vendégségbe kiváló, gyorsan elkészíthető torta!

Mindenki imádni fogja, aki szereti a hab állagú piskóta nélküli, citrusos, illatos, túrós süteményeket!

Javaslom próbáljátok ki!

 

 Hozzávalók:

250 g tehén túró

125 g mascarpóne ( mizo, hajdú ezek sűrűbbek)

100 g tejföl

50 g bio búzadara

4-5 ek eritrit

1 púpos ek kókuszvirág cukor

2 tk vanília kivonat

1 nagy citrom leve és héja

1 kisebb narancs héja és 1-2 ek a levéből

1 csipet só

4 (L) tojás

Elkészítése:

Tegyük bele az összes hozzávalót egy keverőtálba, kivéve a tojások fehérjét, amit egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verünk, és hozzákeverjük a túrós masszához. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot... az elején még óvatosan adagoljuk!

Amikor egynemű krémes állagot kapunk, sütőpapírral bélelt 12 szeletes tortaformába öntjük és 180-190 fokon aranysárgára sütjük. Kb. 35-40 perc.

Hűlni hagyjuk és szeletekre vágva tálaljuk!

Az egész torta 53,3g ch-t tartalmaz!

Egy szeletben 4,5 g ch van!!!

 

img_6344.JPG

2015. december 22. 11:08 - Krakk Panka

Karácsonyi almás sütemény

Megint  Karácsony :-)

Bár mostanság kislányom mellett nagyon kevés időm van főzőcskézni és recepteket készíteni, de most azért is kreáltam párat:-)

almas1.JPG

Hozzávalók:

50g rétesliszt

150g zabpehely liszt

125g olvasztott vaj

2 ek. Mascarpone krém, vagy tejföl

1/2 csomag sütőpor

1 nagy tojás

1/2 mk. Só

2 ek. Eritrit vagy nyírfacukor

1 citrom héjja reszelve
400-500g (4 nagy alma)

1 citrom leve

1 ek. Fahéj

2-3 ek.eritrit vagy nyírfacukor

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, félretesszük.Az almákat lereszeljük, ízesítjük és félretesszük, hogy álljon és levet engedjen.

Egy tortaformába tesszük a tészta háromnegyedét. Szétnyomkodjuk úgy, hogy magasra felhozzuk a peremét, ez tartja meg az almatölteléket.

Kinyomkodjuk az almát és belehelyezzük a tortakosárba.
A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy befedje a a süti tetejét.
Megszurkáljuk villával, hofy a gőz egyenletesen távozzon.

Megkenjük tojássárgájával, vagy tejjel.

Bedugjuk 180 fokos sütőbe és pirosra sütjük.

8 szelet esetén 1 szelet szénhidráttartalma kb. 20g

Jó étvágyat :-)

almas2.JPG

2015. szeptember 14. 12:13 - Krakk Panka

Banános mini muffinkák gyerkőcöknek

image_20.jpg

Hozzávalók:

2 db közepes banán kb. 230 g

100 g sósmogyoró

50 g kókuszreszelék

1 ek. Oliva olaj

50 g natúr krémsajt

1 ek. Eritrit vagy xilit

1/2 tk. só

1 ek. vanília aroma

1 egész tojás

Elkészítés:

Az összes hozzávalót aprítógépben habosra turmixoljuk. Krémes masszát kapunk. Mini papírkapszlikat megtöltjük a masszával, majd 180 fokra előmelegitett sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A gyerekek nagyon imádják ezeket a picike muffinokat.

Készíthetjük babazsúrokra, vendégségbe, vagy babaváró bulira is;)

50 db lesz ebből a mennyiségből.

1 db 1,36 g ch tartalma van!

Jó étvágyat!

2015. június 18. 11:18 - Krakk Panka

Mandulás habcsók tortácska


Megmaradt pár nappal ezelötti süti készítésből 3 tojásfehérje, amivel nem nagyon tudtam mihez kezdjek. Kivártam, míg eszembe nem  jutott valami ínyencség. Szerintem megérte várni ;) Habcsók, puding, mandula, kókusz, barack és megszületet a remekmű ;) 

Gyorsan elkészül, fantasztikus ízvilágot hoz magával 4 vagy 8 személynek elegendő édesség. Nem tudtam betellni vele! Próbáljátok ki, megéri ;)

 

image_19.jpgHozzávalók:

3 tojás fehérje

1 csipetnyi só

2 ek. Eritrit, vagy egy nagy evőkanál mézpótló

2 ek. kókuszreszelék

50 g darált, hántolt mandula

1 tk. Keserűmandula aroma

krém:

1 tasak pudingpor( vanília,kókusz vagy tejszín ízű)

2,5 dl soya tej light 

1/2 tk. Keserűmandula aroma

2 ek eritrit

1 tk vanília aroma

1 közepes kopaszbarack

image_18.jpg

 

 

 

elkészítése:

A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sütjük. Kivesszük hűlni, mig a krémet elkészítjük úgy ahogyan a hagyományos főzős pudingot szoktuk. Mivel kevesebb a tej benne nagyon sűrű krémet kapunk! Ezt kicsit hűtjük kevergetve és elsimitjuk a habcsókunk tetején. 

Tetszőlegesen díszítjük barackal, és szeletelt mandulával hintjük.

Jó étvágyat!

4 adag esetén az össz ch tartalom 47g, 1 adag átlag 11,75g ch tartalmaz

 

 

 

 

 

2015. május 27. 12:04 - Krakk Panka

Burgonyás, tökmagos pogik zabliszttel

image_17.jpg

Gyors, könnyen elkészíthető, élesztő és tejmentes, egészséges, finom pogik azoknak, akiknek semmire sincsen idejük;)

Hozzávalók

 

1 ek. tökmagliszt ( elhagyható)

125g zabpehelyliszt

120g teljeskiörlésű tönkölyliszt

400g főtt, tört burgonya

1 marék tengeri só

1 csomag sütőpor

75g kókuszzsír, vagy más zsíradék

2 tojás

2 ek. zúzott tökmag

a tetejére egész tökmagok

 

Elkészítése:

Megpucoljuk a burgonyát és vízben puhára főzzük. Leengedjük a vizet róla majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.

Egy keverőtálba teszem először a száraz, majd a nedves hozzávalókat a legvégén pedig a kihűlt burgonyát is. Kézzel összedolgozzuk. Laza tésztát kapunk. Ha nagyon ragacsos, lisztezzük addig, míg elválik a kezünkről. Lisztezett deszkán 1,5- 2 cm vastagra nyújtjuk és kispohárral szaggatjuk, 45 db lesz belőle. A tetejét megkenjük tojás fehérjével, díszítjük és 180 fokon 20 perc alatt sütjük készre.

1 adag 3 db pogit tesz ki, ami remek lehet uzsonnára is akár!

Jó étvágyat hozzá:)

1 db pogácsa tartalmaz 45 db esetén

          4,88 g ch .

          48 Kcal.  

           2g zsír

          1 g rost

           1g fehérje

 

 

2015. május 19. 10:24 - Krakk Panka

Mákos- meggyes piskóta

image_16.jpg

Hozzávalók:

200g zabpehely liszt

50g darált mák


100g eritrit

1 kiskanál vanília

1 csipet só

1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna 

2 egész tojás

1 kispohár natúr joghurt

3 evőkanál kókuszzsír

pici fahéj ( tetszőleges mennyiségben, de el is hagyható)

a tetejére magozott meggy 300 g

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy keverőedényben csomómentesre keverjük, majd sütőpapírral kibéleljük a tepsinket és beleöntjük a masszát. A tetejére tesszük a gyümölcsöket és aranyszínűre sütjük 180 fokon.

30 db esetén 1 szelet 4,5-5 g ch tartalmaz

2015. május 08. 14:56 - Krakk Panka

Epres-túró torta

image_15.jpg

 Hozzávalók:

tészta:

            70 g korpovit keksz

            70 g diabetikus csokis omlós keksz

           125g olvasztott teavaj

            3 ek. eritrit vagy xilit                 

            1 ek. szárított vanília mag, vagy 1 ek. vaníla kivonat

krém:   

             250g sovány, vagy félzsíros túró

             100g ricotta túr             

             150g natúr joghurt

              125g mascarpone tejszín

              1 ek. vanília kivonat, vagy vanília mag

              4 ek. xilit vagy eritrit

              1 lime leve

              1 kis csomag habfixáló

               1/2 csomag színtelen zselatinpor, 1 dl forró vízben feloldva és a masszába keverve

díszítés:

               500 g szép eper, tetszőlegesen elhelyezve a túrokrém tetején

               1/2 csomag piros zselatin, 1,5 dl forró vízben felololdva az eper tetejére óvatosan rácsorgatva 

elkészítése:

A kekszeket ledaráljuk, amihez hozzáadjuk az olvasztott vajat és a többi tészta hozzávalót. Gyümölcstortaforma aljára (12 szeletes) lenyomkodjuk a kekszes masszát és pici peremet hagyva körbe, az fogja meg a krémet, 170 fokon 15 perc alatt összesütjük. Hűlni hagyjuk, míg a túrokrémet elkészítjük.

A krém hozzávalóit símára keverjük kézi, vagy gépi habverővel. Utoljára a féladag színtelen zselatinport leforrázzuk 1 dl forróvízzel és símára keverjük benne a port. Picit 2-3 percet kevergetve hűtjük és a túrómasszához öntjük folytonos keverés közben, nehogy zselécsomós legyen. A kihűlt tortalapra öntjük a túrókrémet. Díszítjük a gyümölcsökkel tetszőlegesen. Hűtőbe tesszük, míg a szines zselatint is az előző módon elkészítjük, és 5 -6 percet hűtjük folytonos keverés mellett. Kivesszük a hűtőből a tortánkat és egy evőkanál segítségével folyatjuk a zselatint a tortánk tetejére. Így elkerüljük, hogy befolyon a krém alá a zselé és eláztassa a tésztát.

Egy éjszakát hűtjük.

Jó étvágyat!

12 szeletes torta, 1 szelet ch tartalma: 11,5g ch, zsír:14,5 

 

süti beállítások módosítása